952 47 52 49 info@docrosenkilde.com

Gynægologisk undersøgelse

Af Bo Rosenkilde, speciallæge i alm kirurgi

En gynækologisk undersøgelse kan udføres af forskellige grunde:

  • for at undersøge om ”alting er i orden”
  • for at skelne mellem sygdomme i ”underlivet” og sygdomme der stammer fra tyktarmen og urinblæreren, da disse organer ligger hhv lige bag livmoderen og lige foran livmoderen
  • for at bedømme sygdom i de indre kvindelige kønsorganer
  • for at vurdere graviditet og evt fødselsstatus

Førstnævnte to typer af undersøgelser kan udføres af speciallæger i gynækologi, speciallæger i kirurgi med viden om de nærliggende organer (urologer, gastroenterologer m.fl) og praktiserende læger med en vis rutine/baggrund herud i. De sidste to to typer af undersøgelser udføres alene af gynækologer, på nær rutinemæssige graviditetsundersøgelser

Almindelig gyn. undersøgelse:

denne udføres af undertegnede mhp at vurdere at alting er i orden, dvs at der ikke er nogle cancer ydre kønsorganer, i skeden eller på livmoderhalsen. Der kan i den forbindelse tages et celleskrab kor at kontrollere for evt livmoderhalskræfts forstadier. Der kan ikke tilbydes flurocens undersøgelse – en undersøgelser, der udføres hvis kvinden allerede tidligere har haft celleforandringer.

Jeg kan desuden oplægge spiral og fjerne af en sådan. Ved skift medbringer patienten selv den ønskede spiral-type. (Kan købes på apoteket).
Undersøgelsen kan også findes indiceret i forbindelse med et større helbredscheck, herunder, hvis der er mistanke til nogle af naboorganerne, endetarmen og / eller urinblæreren.

Udvidet gyn. undersøgelser:

med f.eks fluorescens-undersøgelse af livmoderhalsen, diagnostiske udskrabninger, aborter eller ultralydsundersøgelser af æggestokke udføres ikke på klinikken. Fødselskontroller tilbydes ej heller på klinikken.

Kirurg Bo Rosenkilde
Med. Col. nr. 2909350

Spansk, Dansk, Norsk og Svensk
Speciallæge Anerkendelse

ADRESSE:
Clinica St. Elena
C/ Sardinero
Los Alamos, Torremolinos
Spanien

TELEFON:
(+34) 952 475 249