952 47 52 49 info@docrosenkilde.com

Kontrol af hæmorroider

Af Bo Rosenkilde, speciallæge i alm kirurgi

Kontrol efter hæmorroide-operation

Hvad enten man er behandlet for indvendige eller udvendige hæmorroider og hvad enten man er blevet behandlet med elastik-metoden, sprøjte-metoden eller rigtigt kirurgisk er det altid klogt at få checket efter om, der er en grund til man har hæmorroider.

Hæmorroider kan nemlig skyldes et problem med tilbageløbet i blodårene der ”vender ” neden om ende-åbningen. I værste fald kan det skyldes en cancer, der sidder længere oppe i tarmen og trykker på blodkarrene. Hvis man har haft hæmorroiderne i mange år og der ikke har vist sig andre symptomer i denne lange periode, er det selvfølge mindre sandsynligt at det skyldes en cancer. Under alle omstændigheder er det klogt at få checket forholdene, hvis de pga smerter eller lignende ikke har kunnet afklares før operationen for hæmorroiderne.

Der kan blive tale om en anoscopi, en rectoscopi eller en sigmoideoscopi (se artiklen om scopier) afhængig af hvor højt op men ønsker at undersøge. Dette afhænger igen først og fremmes af patientens alder og forhistorie, herunder eventuelle tidligere polypper.

Kirurg Bo Rosenkilde
Med. Col. nr. 2909350

Spansk, Dansk, Norsk og Svensk
Speciallæge Anerkendelse

ADRESSE:
Clinica St. Elena
C/ Sardinero
Los Alamos, Torremolinos
Spanien

TELEFON:
(+34) 952 475 249